Renault’nun elektrikli yüzü; E-TECH
Renault, elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit araçlarını E-TECH markası altına topluyor. E-TECH, Renault’nun elektrikli modellerdeki yeni ticari ismi olarak karşımıza çıkarken, E-TECH logosu da dönüşüme uğradı.
E-TECH, Renault’nun elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit araçlarının yeni ticari ismidir. Bu kapsamda, E-TECH elektrikli sürüş deneyimi ve buna bağlı sürüş keyfi sunabilecek tüm modelleri bir araya getirir.
Bu yeni isim, elektrikli sürüş seviyesine bağlı olarak üç versiyon ile sunuluyor:
- %100 elektrikli araçlar için E-TECH Electric
- Şarj edilebilir hibrit araçlar için E-TECH Plug-in Hibrit
- Hibrit araçlar için E-TECH Hibrit
Böylece küresel çapta Clio E-TECH Hybrid ve Captur E-TECH Plug-in Hybrid modellerin yanı sıra, şimdi ZOE E-TECH Electric ve Twingo E-TECH Electric de ürün gamında yer alıyor.
E-TECH logosu da dönüşüme uğradı. Bir Renault markası motor sistemi olduğunun hemen fark edilebilmesi için elektriğin ‘E‘ harfi ile elmas logo bir araya getirildi. Logo, ilk olarak geçtiğimiz yıl Mégane eVision tanıtım otomobilinde kullanıldı ve aynı zamanda Formula 1 A521 yarış otomobilinin motor kapağında da yer alıyor.
RENAULT HİBRİT TEKNOLOJİSİ BİRÇOK KÖKENE SAHİP
Renault hibrit pazarına, inovatif ve modüler E-TECH hibrit, E-TECH Plug-in hibrit ve %100 elektrikli araçlardaki 10 yılı aşkın deneyiminin desteğiyle, müşterilerine elektrikli deneyime erişim imkânı sunmak amacıyla katıldı.
Devrim niteliğindeki Renault’nun hibrit teknolojisinde, kavraması ve senkromeçi olmayan inovatif kurt dişli vitesi kutusu çok önemli bir paya sahip.
19’uncu yüzyılın sonunda Renault Frères şirketi ilk kurulduğu sırada, Louis Renault daha verimli, daha az gürültülü ve hepsinden önemlisi o zamanın zincir ve kayış iletim sistemlerinden daha etkili doğrudan tahrikli şanzımanın patentini alarak, henüz yolun başındayken mühendislik adına önemli bir adım attı.
Kurt dişli vites kutusu birden ortaya çıkmadı. 2014 yılından itibaren Formula 1, yeni V6 hibrit motorları kullanıma sundu. Renault F1 mühendisleri, ek elektrikli motor sayesinde vites değişikliğinde yarış versiyonuna göre çok daha yumuşak bir şanzıman ile, şehir hibrit araçlarının mimarisini geliştirmek için deneyimlerini ortaya koydu.
2014 yılında, EOLAB konsept otomobili devrim niteliği taşıyan E-TECH sistemine dayalı hibrit aktarma organlarıyla sunulmaya başlamıştı bile. Bu, gelecekte seri üretilen araçlarda kullanıma sunulacağının habercisiydi.
2021 yılı sonuna kadar, Renault Clio, Captur, Arkana, Mégane ve Mégane Estate ile hibrit teknolojisinin altı varyasyonunu sunacak.
ARKANA 2021’İN EN İYİ SUV ARACI SEÇİLDİ
Bir ana akım otomobil üreticisinin ilk SUV coupe aracı Yeni Renault Arkana, hibrit motorlarıyla da çığır açıyor. Mart ayının başında, Fransa, İspanya, İtalya ve Almanya’daki ilk basın test sürüşleri sırasında tanıtılan ve şimdiden büyük ilgi gören Arkana, Auto-Moto “2021’in En İyi SUV Aracı” ödülünün sahibi oldu.
Bu ödül, Avrupa’daki lansmanın hemen ardından gelmesinin yanı sıra, aynı ay alınan diğer iki ödüle de eklenmiş oldu. Güney Kore’de XM3 modeli, “Yılın Küçük SUV Aracı” ve “Yılın Tasarımı” ödüllerini kazanmıştı. Renault’nun C segmentine dönük atağının ilk yapı taşı olan Arkana, tüm pazarları hedefliyor.