GüncelOto TeknolojiTicari Araçlar

Otomotivdeki dönüşüme hız katıyor

Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, otomotiv sektörün hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu belirterek, “Biz de bu dönüşüme sunduğumuz ürün ve çözümlerle destek oluyoruz” dedi.

OTOMOTİV ekipmanları konusunda geleceğe yönelik çözümler geliştiren ve BorgWarner çatısı altında faaliyet gösteren Delphi Technologies, içten yanmalı, hibrit ve elektrikli araçlar için çevreci ve verimli teknoloji çözümlerinde küresel bir ürün lideri olup motor performansını optimize eden, araç verimliliğini artıran, emisyonları azaltan, sürüş performansını iyileştiren ve araçların elektrikle geleceğe hazırlanma sürecini destekleyen tahrik sistemlerinin üretiminde lider bir şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket, 24 ülkede 99 noktada üretim ve teknik tesislere sahip olan şirket, dünya çapında yaklaşık 48 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu

‘TÜRKİYE PAZARININ GLOBALDE ÖNEMİ BÜYÜK’

Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, 2021 yılını değerlendirirken, sektöre ve geleceğe yönelik açıklamalarda bulundu.

Satış sonrası ve yedek parça konusunda Türkiye’nin global anlamda büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Dumanoğlu, şunları söyledi: “Türkiye satış sonrası pazarında hem orijinal ekipman firmalarına üretim yapan yan sanayi kuruluşları hem de satış sonrasını hedefleyen şirketler yer almakta. Yerli tedarikçiler dışında, rekabetin yoğun olduğu bu pazarda hem bizim gibi premium markalar hem de uygun fiyatlı uzakdoğu menşeili ürünler yer alıyor. Ekonomide ve genç nüfusta büyüyen Türkiye’de Delphi Technologies olarak elde ettiğimiz başarı sayesinde, Ortadoğu, Afrika ve Kafkas ülkelerini de Türkiye merkezli yönetiyoruz. Türkiye’de araç ortalama yaşının yaklaşık 13,2 yıl olduğunu göz önüne alırsak, “Satış Sonrası”nın ülkemizde ne kadar önemli ve büyümeye açık bir alan olduğunu anlayabiliriz. Delphi Technologies’in fren, ön takım, filtre, klima, araç elektroniği, motor yağı ve yakıt enjeksiyon sistemleri de dahil olmak üzere zengin satış sonrası ürün gamı, teknisyenlere kaliteli tamir ve bakım parçaları sunuyor.“

‘2021’DE SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜDÜK’

Pandemi başta olmak üzere yaşanan tüm olumsuz koşullara karşın, attıkları doğru adımlar ve uyguladıkları doğru stratejiler sayesinde 2021 yılını sektörün üzerinde bir büyüme ile kapattıklarını hatırlatan Reşat Dumanoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Pandemi sonrası şartlar göz önüne alındığında; artan bireysel araç kullanımı, araç başı kilometre miktarı ve ikinci el pazarındaki hareketlilik bu artışı etkileyen en önemli faktörler arasında. Türkiye pazarı açısından tercih edilen marka olmak adına doğru adımları attığımızı, ürün çeşitliliğimiz ve kalitemizle ön plana çıktığımızı düşünüyorum. Biz şirket olarak yine sektörün üzerinde bir büyümeyle 2021’i kapattık.

Bölgedeki diğer ülkelere baktığımızda ise özellikle Afrika’da Kovid-19’un pazara olumsuz etkisini daha çok hissettiğimiz ülkeler bulunuyor.  2021 yılında pandeminin yanı sıra globaldeki güncel ham madde bulunurluk ve lojistik sorunlarıyla da mücade etmek durumunda kaldık. Bu ülkelerde Türkiye’ye kıyasla daha fazla zorlandık; ancak tüm bu zorluklara rağmen Orta Doğu ve Afrika’da da tek haneli büyümeler gerçekleştirme imkanı yakaladık.”

‘OTOMOTİVDE BENZERSİZ BİR DEĞİŞİM VAR’

Otomotiv pazarının benzeri görülmemiş bir değişim sürecinden geçtiğini hatırlatan Dumanoğlu, Delphi’nin bu süreçteki dönüşüme ürün ve çözümleriyle destek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sürekli daha da ağırlaşan emisyon düzenlemelerini karşılamakla mücadele eden pazarın değişen pazar koşullarını geniş teknolojik ürün portföyümüzle karşılamak için hazırız. Hibrit, elektrikli araçlar ve içten yanmalı motorlara yönelik çözümleri içeren kapsamlı portföyümüz, Türkiye satış sonrası pazarında ortaya çıkacak fırsatlardan yararlanacak şekilde konumlanmamızı sağlıyor.

Yapılan tahminlere göre 2030 yılında dünya genelinde binek araçların yüzde 80’inden fazlası hala içten yanmalı bir motora sahip olacak. Yine bu içten yanmalı motorların büyük bölümü benzinli olacak ve bu benzinli motorların artan sayıda bir bölümü GDi yani Gasoline Direct Injection teknolojili olacak.

Delphi Technologies’in GDi sistemi, tüketici için önemli şikâyet unsuru olan CO2 emisyonlarını önemli oranda azaltıyor ve gürültü seviyesini düşürüyor. Sistem; Audi, Citroën, Opel, Peugeot ve Volkswagen dahil olmak üzere birçok markanın çok sayıda aracında kullanılıyor.“

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir