GüncelHibrit/Elektrikli AraçlarLansman/YenilikOto Teknoloji

Geleceğin mobilite zirvesi 7-9 Kasım’da

TOBFED ana partnerliğinde, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 7-9 Kasım tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek fuarda; elektrikli ve otonom araçlardan akıllı şehir çözümlerine, yenilikçi batarya teknolojilerinden mikro mobilite hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmetler tanıtılacak.

TÜRKİYE’yi mobilite çözümleri ve sürdürülebilir şehirler konusunda küresel bir merkez haline getirme vizyonuyla düzenlenen NextGen Mobility Fuarı, otomotiv sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez kapılarını açan NextGen Mobility Fuarı, bu yıl daha fazla marka, daha geniş ürün ve hizmet yelpazesi ve en güncel başlıklarla sektörün nabzını tutmaya hazırlanıyor.

NextGen Mobility Fuarı ile önümüzdeki 5 yıl içinde mobilite sektörünün geleceğine yön veren, uluslararası alanda prestijli etkinliklerden biri olmayı amaçladıklarını belirten Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye GÜREL, hem yerli hem de global markaları bir araya getirerek Türkiye’ye global ölçekte bir fuar kazandırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl dikkat çeken bir başlangıç yaptıklarını belirten GÜREL, her yıl daha fazla nitelikli katılımcı ve ekosistemin tüm paydaşlarını kapsayan panel ve konferanslarla sektörün geleceğine ışık tutacak NextGen Mobility’e tüm otomotiv meraklılarını beklediklerini söyledi.

Üretici firmalardan teknoloji geliştiricilere, üst düzey yöneticilerden kamu ve STK temsilcilerine kadar birçok profesyoneli bir araya getiren fuar; geleneksel ve mikro mobilite araçları, akıllı şehir teknolojileri, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik odaklı yenilikçi çözüm örneklerine sahne olacak.

Sektör lideri firmaların yer alacağı fuarda, 15’in üzerinde teknik oturum düzenlenecek ve 35’ten fazla konuşmacı, mobilitenin en yeni teknolojilerini ve geleceğe dönük stratejilerini katılımcılarla paylaşacak.

ELEKTRİKLİ MOBİLİTEYE GEÇİŞİN YOL HARİTASI KONUŞULACAK

Etkinlik süresince düzenlenecek zirvede, alanında uzman konuşmacılar tarafından mobilite sektörünün geleceği detaylı bir şekilde ele alınacak. Zirvenin ana başlıkları arasında, mobilitenin sürdürülebilir ulaşım ve akıllı şehirler kapsamında planlamalardaki rolü ve çözümleri yer alacak. Elektrikli araçlar ve batarya çözümleri, sektördeki son yeniliklerle birlikte değerlendirilecek. Türkiye’nin küresel mobilite dönüşümündeki stratejik rolü tartışılacak, e-mobiliteye geçiş sürecinde karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar masaya yatırılacak. Ayrıca, elektrikli araç şarj altyapısının geliştirilmesi için karşılaşılan zorluklar ve Türkiye’deki altyapı çalışmaları incelenecek. Öte yandan, karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik stratejiler ile mobilite sektöründeki yeşil dönüşüm süreci üzerine kapsamlı görüşler paylaşılacak.

ZİRVE, GELECEĞE YÖN VEREN İSİMLER BULUŞTURACAK

Fuarın ilk günü, sektöre yön veren önemli isimlerin açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ayça’nın Arabaları Dijital İçerik Üreticisi Ayça Çizer’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan ilk oturum, sektörün dinamiklerini şekillendiren konulara ışık tutacak. Ardından SMİ Kurucu Başkanı Hakan Doğu, “Sürdürülebilir Gelecek: Elektrikli Araçlarla Mobilite Devrimi” temalı konuşmasıyla geleceğin mobilite trendlerine dair önemli bilgiler paylaşacak. Bu konuşmayı takiben Fark Labs Genel Müdürü Selcen Uyguntüzel’in başkanlığında, MPlus Genel Müdür Yardımcısı Ogan Atasagun ve Tripy CEO’su Dr. Ali Onuralp Ünal’ın katılımıyla “Geleceği Pedalla” oturumu gerçekleşecek. Otomotiv Ajansı’ndan Elif Altun Doğan’ın moderatörlüğünü üstleneceği “Mobilite ve Dijitalleşme” oturumu ile devam edecek zirvenin ilk günü, OTOVINN CEO’su Serkan Bakırtaş ve Autorola Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Aslı Göker’in, dijitalleşmenin sektöre etkilerini değerlendirmesiyle son bulacak.

“Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mobilite” oturumunun ardından, AirCar Kurucusu Eray Altunbozar, “Geleceğin Mobilite Araçları” başlıklı konuşmasıyla zirvenin ikinci günü devam edecek.  Otomotiv Ajansı başkanlığında gerçekleşecek “OTOMDER / Mobilite Dernekleri” oturumunda; OTOMDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, derneklerin sektöre katkılarını ve geleceğe yönelik stratejilerini değerlendirecek.

Son gün, “Sürdürülebilir Mobilite ve Yapay Zeka, Otonom Dünyası” oturumunda TWRE Başkanı Sedef Budak başkanlığında, Doç. Dr. Figen Özen, Aybar Başaran ve Dr. Çağla Gül Şenkardeş gibi alanında uzman isimler, yapay zeka ve otonom teknolojilerinin mobiliteye etkilerini değerlendirecek. Zirve; Ayça Çizer moderatörlüğünde “Mobilite Dünyasında İlham Veren Kadınlar” oturumu ile başarı hikayelerine ev sahipliği yapacak. Bu oturumda, İstanbul Gedik Üniversitesi Akademisyen Asil Özbay ve Dünyanın Tek Engelli Kadın Ralli Pilotu & Klinik Psikolog Kübra Denizci Keskin, katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir