Güncel

Opel’den ‘Eşitlik ve Çeşitlilik’ mesajı

Opel, gerçekleştirdiği “Kadın Perspektifi Panelleri” uygulaması ile çeşitlilik ve eşitliğe olan yaklaşımının sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüne özel olmadığını gösteriyor. Stellantis Almanya Kadınlar Başkanı Nina Thiele, “Sadece kadınlar için değil, tüm sürücüler için önemli olan birçok unsuru yeni Grandland’a kazandırdık” dedi.

OPEL, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eşitlik ve çeşitliliğe vurgu yaparak, bu değerlerin kurumsal kültürünün temel parçalarını oluşturduğunu bildirdi.

Opel, “Kadın Perspektifi Panelleri” (KPP) ile kadın bakış açısını yeni araçlarının geliştirilme sürecine dahil ediyor. Bu panellerde kadın çalışanlar, araçların ergonomisi, sürüş deneyimi ve depolama alanları gibi konularda katkı sağlıyor.

Şirket atölyelerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kadınlar kıyaslama ve hedef grup analizleri, test sürüşleri ve tasarım değerlendirmelerine katılarak sürece aktif bir şekilde katkıda buluyor. Bu sayede, kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilen araçlar ortaya çıkıyor.

Yeni Opel Grandland modelinde de paneller, en üst seviyedeki SUV’un pazara sunulma sürecinde en başından itibaren etkili oldu.

OPEL’DE ÇEŞİTLİLİK VE KADIN BAKIŞ AÇISI

Çeşitli rakip modelleri test etme fırsatı bulan ve böylece bu modellerin güçlü ve zayıf yönleri hakkında fikir sunan kadın çalışanlar, yeni Grandland’in geliştirilme ve potansiyel iyileştirmelerin belirlenme sürecine katkıda bulundu. Panel üyelerinden Grandland’in gelecek taslak tasarımlarında ilave estetik ve işlevsellik geri bildirimleri toplandı.

Atölyenin sonuçları, ileriye yönelik geliştirmeye doğrudan dahil edildi. Anahtar Performans Göstergesi (KPI) adlı bir KPP raporu bu süreç sonunda hazırlandı.

Geliştirme sürecinde elde edilen ilerlemeyi değerlendirebilmek için, KPP üyeleri prototipleri defalarca kullanma fırsatı buldu ve geri bildirimlerde bulundu.

KADIN PERSPEKTİFİ YENİ GRANDLAND’A PEK ÇOK YENİ UNSUR KAZANDIRDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Almanya Kadınlar Başkanı Nina Thiele, “Kadın Perspektifi Panelleri“nin, kadınların kişisel deneyimlerinden yola çıkarak yeni Opel modellerine yön verdiğini belirtti.

Kadınların kıyaslama analizleri, test sürüşleri ve tasarım değerlendirmeleri ile sürece aktif katılım sağladığını ifade eden Thiele, şunları kaydetti:

“Elde ettiklerimiz sayesinde, sadece kadınlar için değil, tüm sürücüler için önemli olan birçok unsuru yeni Grandland’a kazandırdık. Bunlar arasında, tüm koltuklarda keyifli bir alan hissinin yanı sıra, iyi bir direksiyon pozisyonu, yüksek kaliteli iç mekan ve harika bir sürüş deneyimi bulunuyor. Opsiyonel olarak sunulan koltuk ısıtmasını da içeren etkili arka havalandırma, Grandland’de iyi hissettiren bir ortamın oluşmasına da katkıda bulunuyor.”

OPEL’DEN ‘EŞİTLİK VE ÇEŞİTLİLİK’ MESAJI

Kadınların otomobillerden beklentileri zaman zaman erkeklerden farklılık gösterebiliyor.  Opel’de bu beklentileri karşılamak için uzun zamandır Kadın Perspektifi Panelleri (Women Perspective Panels/WPPs) gerçekleştiriyor. Böylece her araç için kadınlardan oluşan özel bir ekip, Opel’in önemli parçalarından biri olan araç geliştirme sürecine eşlik ediyor.  Opel, “Kadın Perspektifi Panelileri”nde, birçok bakış açısı ve yaşam deneyimini yansıtan kadın meslektaşları bir araya getiriyor. Bu kadınlar, Opel’de çeşitli mesleklerde çalışan farklı yaş ve fiziksel özelliklere sahip bireylerden oluşuyor. Stellantis Almanya Kadınlar Başkanı Nina Thiele, bu panellerin, kadınların kişisel deneyimlerinden yola çıkarak yeni Opel modellerine yön verdiğini belirtiyor. “Kadın Perspektifi Panelleri” konsepti tüm yeni modellerde uzun yıllardan beri uygulanıyor. Opel atölyelerinde gerçekleştirlen etkinlikler kapsamında kadınlar; kıyaslama ve hedef grup analizleri, test sürüşleri ve tasarım değerlendirmelerine katılarak sürece aktif bir şekilde katkıda buluyorlar. Bu sayede, kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilen araçlar ortaya çıkıyor.

KAPSAMLI KPP DESTEĞİ İLE TASARIM, İŞLEVSELLİK VE KALİTE

Yeni Opel Grandland modelinde de “Kadın Perspektifi Panelleri”, en üst seviyedeki SUV’un pazara sunulma sürecinde en başından itibaren etkili oldu. Öncelikle, kadınlar çeşitli rakip modelleri test etme fırsatı buldu ve böylece onların güçlü ve zayıf yönleri hakkında değerli fikirler edindi. Tüm bunlar, yeni Grandland’in geliştirilmesinde potansiyel iyileştirmeleri belirlemek amacıyla yapıldı. “Kadın Perspektifi Panelleri” üyelerinden Grandland’in gelecekteki taslak tasarımlarına ek estetik ve işlevselliğe de dair geri bildirimler toplandı.

Özel bir ergonomi ve depolama alanı için şu gibi sorulara odaklanıldı: ‘Gerçekten neye ihtiyaç var?’, ‘Depolama alanı en iyi şekilde nasıl kullanabilir?’ ve ‘Küçük boylu kişiler bile tüm depolama bölmelerine kolayca nasıl ulaşabilir?’ Atölyenin sonuçları, ileriye yönelik geliştirmeye doğrudan dahil edildi. Anahtar Performans Göstergesi (Key Performance Index) adlı bir KPP raporu da detaylı önemli unsurlarla birlikte hazırlandı. Nina Thiele, “Bu Anahtar Performans Göstergesi (KPI), araç geliştirme sürecine dahil olan çeşitli ekiplerle paylaşıldı ve bu da proje süresi boyunca sonuçlarla defalarca karşılaştırılabilmesini sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir